M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Дарија Лазић

 

  1. Плакат за анимирани филм Делиријум
  2. Дизајн карактера: Пијанци
  3. Дизајн карактера: Пијанци
  4. Дизајн карактера: Скице
  5. Део сториборда за филм Делиријум
  6. Слика из филма Делиријум

 

Дипломски филм Делиријум добио је подршку Филмског центра Србије на Kонкурсу за суфинансирање производње студентских завршних филмова.

 

ПОДАЦИ О ФИЛМУ

 

Делиријум

5 минута

Техника: Традиционална 2Д анимација, цртано у компјутеру.

Година производње: јул 2023.

Синопсис филма: Два пијанца седе у кафани за шанком. Конобарица им служи пића. Док пију почињу да се такмиче ко може више да попије. Њихово надметање постаје хаотично.

Режија и сценарио: Дарија Лазић

Драматург: Мина Саблић Папајић

Цртеж и визуелни дизајн филма: Дарија Лазић

Анимација: Дарија Лазић, Изабела Радисављевић

Музика и дизајн звука: Марко Игњатовић

Колор: Дарија Лазић

Покрети камере, постпродукција слике: Михајло Драгаш

Продукција: Факултет примењених уметности у Београду

Професор: Ива Ћирић, доцент

 

 

 

 

 

 

 

Предмет:
Вимео линк за филм:

Вимео линк за Процес израде филма: