M

ДИПЛОМА 2020

На основним академским студијама Факултета примењених уметности у Београду, Дипломска изложба је круна четворогодишњег рада студената, као и наставника и сарадника који раде са дипломцима. Школска 2019/2020. година је по свему била специфична и изазовна, а за генерацију студената који су се уписали 2015. године, била је и завршна година – време када се сумирају сва стечена знања у уметничком истраживачком раду на првом нивоу студија.

Иако смо уложили све напоре да одржимо праксу свечаног отварања изложбе Диплома 2020 у Музеју примењене уметности и ове године, околности су биле такве да је електронски галеријски простор тренутно једини начин да се прикаже и сагледа целовита слика резултата рада студената четврте године.

Нове дигиталне праксе имају своје предности… ово је место коме ћете се враћати.

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Приоритет површине: Креативно истраживање просторних форми и облика које у основи имају ликовни и конструктивни карактер материјала који се на тржишту полупроизвода нуде као плочаста роба. Предвиђене интервенције су лучно и гребенасто савијање, пресовање, перфорирање, исецање и остало механичко деловање у складу са карактером и својствима употребљеног материјала, коришћењем доступних технологија.
Трпезаријски сто са две могућности функционалне употребе. Основна величина стола прилагођена је ергономији за четири или шест корисника, а трансформацијом је потребно добити двоструко повећану површину стола.
Кухиња: Студија случаја опремања задатог простора, системски произведеним модуларним елементима, апаратима и опремом за функцију припреме, хигијенског и безбедног чувања, термичке обраде и конзумирања хране и пића у домаћинству.