M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Тамара Мајкић

ЖАЛ
Анимирани филм: vimeo.com/444528857
Процес израде филма: vimeo.com/444526732
Трајање филма: 6:00
Техника: цртеж руком, 2D компјутер
Синопсис: Жена беле косе хода по планини сакупљајући камење и сваки камен који пронађе нагони је на плач. Док њена торба постаје све тежа и тежа, сазнајемо да је настао океан од њених суза који непрестано расте, претећи да је потопи.
Режија, сценарио, дизајн, анимација: Тамара Мајкић
Монтажа: Иван Милосављевић
Музика и дизајн звука: Мићун Јауковић, Дако Пауч
Колор: Anthony Masson, Хелена Радосављевић
Дизајн писма: Петар Василић
Продукција: Студио за анимацију ФПУ, проф. Растко Ћирић, сарадник Ива Ћирић
Београд, 2020.

Предмет: