M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Марко Васић

 

  1. Плакат за анимирани филм Драганов с(ц)вет
  2. Дизајн карактера: Драган
  3. Дизајн карактера: Мирко
  4. Дизајн карактера: Љубомир
  5. Дизајн карактера: Међусобне пропорције ликова
  6. Ротација каркатера: Драган
  7. Слика из филма
  8. Слика из филма
  9. Позадина
  10. Позадина

Анимације: https://www.youtube.com/playlist?list=PLm4s8_59Zn4_P99dp6XiXBbK4-MPQonLy

Илустрације: Portfolio-Marko Vasić.pdf

 

 

ПОДАЦИ О ФИЛМУ

Драганов с(ц)вет

4 минута

Техника: Традиционална 2Д анимација, цртано у компјутеру.

Година производње: јул 2023.

Синопсис филма: Патуљак Драган сваког јутра одлази на пропланак где ритуално залива цвет, годинама. Али једног дана Драган затекне патуљка Љубомира који узима цвет и односи га са собом у непознатом правцу.

Режија и сценарио: Марко Васић

Драматург: Мина Саблић Папајић

Цртеж и визуелни дизајн филма: Марко Васић

Анимација: Марко Васић, Дана Вукајловић

Музика и дизајн звука: Марко Игњатовић

Позадине: Огњен Бошковић, Андреа Савић, Невена Цакић

Колор: Катарина Милин

Покрети камере, постпродукција слике и ефекти: Михајло Драгаш

Продукција: Факултет примењених уметности у Београду

Професор: Ива Ћирић, доцент

 

 

 

 

 

Предмет:
Вимео линк за филм:

Вимео линк за Процес израде филма: