M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Анастасија Којић

Хомофабер
На адреси Ресавска 33 налази се тату студио Тето Важи. Настао је у јуну 2019. године са идејом о стварању безбедног, претежно женског простора, у веома “мушкој“ професији. Вођен феминистичким принципима, уз поштовање родног идентитета и сексуалне орјентације, поред жеља и захтева клијената који се тичу саме тетоваже. У таквој атмосфери уметнице и сами клијенти се осећају пријатно и безбедно од почетка договора и претварања идеја у скицу до самог тетовирања.
Због саме природе заната тетовирања и прецизности која је потребна да би се цртеж пренео на кожу, изабране су фотографије на којима су приказани детаљи целокупне серије. Руке које су у фокусу парирају металним деловима и стварају спесифицан визуелни склоп.

Контакт: