M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Тамара Костревц

Савез за скокове у воду Србије је самостална, добровољна организација у области спорта у којој се остварују заједнички циљеви у развоју спорта скокова у воду на целој територији Републике Србије.
Постоји одређен стереотип о овом спорту. Неколицина људи сматра да скок у воду уопште и не спада у спорт, односно да не представља својеврсну озбиљну дисциплину спорта. Као један од Олимпијских спортова, не само да постоје одређене предиспозиције за бављење њиме, већ је потребна и озбиљна посвећеност и вежба. Управо то настојим да прикажем на својим фотографијама. Потрудила сам се да представим изверзираност и флексибилност ових младих спортиста којој сам присуствовала. Њихова неустрашивост инспирисала ме је и натерала да кроз серију фотографија, покушам да разбијем стереотипе и дочарам људима значај овог спорта.

 

Више информација о аутору: