M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Марија Милекић

Добитница награде „Милица Бабић” за најбоље реализовни рад на основним академским студијама из области Сценски костим 2020/21.

Радови:
01. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Тартифа, позоришна представа
02. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Дорине, позоришна представа
03. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Оргона, позоришна представа
04. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Оргона, позоришна представа
05. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Маријане, позоришна представа
06. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Дамиса, позоришна представа
07. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер , идејна скица костима за лик Елмире, позоришна представа
08. „Тартиф“, Жан Батист Поклен Молијер, идејна скица костима за лик Дорине, позоришна представа
09. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Елмире, аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Нађа Влаховић
10. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Елмире, аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Нађа Влаховић
11. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Оргона (детаљ), аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Пеђа Живковић
12. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Тартифа, аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Милош Ђурђевић
13. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Тартифа, аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Милош Ђурђевић
14. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Тартифа (детаљ), аутор фотографије Неда Мојсиловић, модел Милош Ђурђевић
15. „Тартиф“ Жан Батист Поклен Молијер, костим за лик Елмире и Тартифа, аутор фотографије Неда Мојсиловић, модели Нађа Влаховић и Милош Ђурђевић

Предмет: