M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Јана Петровић

Радови:

01.“Орландо” Вирџинија Вулф, идејна скица костима за лик руске принцезе Саше, позоришна представа
02. “Орландо” Вирџинија Вулф, идејна скица костима за лик љубавника Шела, позоришна представа
03. “Орландо” Вирџинија Вулф, идејна скица костима за лик Рома Рустума, позоришна представа
04. “Орландо” Вирџинија Вулф, кроки костима за лик Краљице Елизабете I, позоришна представа
05. “Орландо” Вирџинија Вулф, скица костима за ликове Краљице Елизабете I, војводе Харија и Орланда, позоришна представа
06. “Орландо” Вирџинија Вулф, идејна скица костима за лик Орланда, позоришна представа
07. “Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик Орланда, аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Суми Албино
08. “Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик Орланда (детаљ), аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Суми Албино
09.“Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик Орланда (детаљ), аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Суми Албино
10. “Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик Краљице Елизабете I, аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Јана Петровић
11.“Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик војводе Харија, аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Марко Дрезгић
12.“Орландо” Вирџинија Вулф, костим за лик војводе Харија, аутор фотографије Катарина Стопарић, модел Марко Дрезгић

Предмет:
Контакт: