M

ДИПЛОМА 2020

На основним академским студијама Факултета примењених уметности у Београду, Дипломска изложба је круна четворогодишњег рада студената, као и наставника и сарадника који раде са дипломцима. Школска 2019/2020. година је по свему била специфична и изазовна, а за генерацију студената који су се уписали 2015. године, била је и завршна година – време када се сумирају сва стечена знања у уметничком истраживачком раду на првом нивоу студија.

Иако смо уложили све напоре да одржимо праксу свечаног отварања изложбе Диплома 2020 у Музеју примењене уметности и ове године, околности су биле такве да је електронски галеријски простор тренутно једини начин да се прикаже и сагледа целовита слика резултата рада студената четврте године.

Нове дигиталне праксе имају своје предности… ово је место коме ћете се враћати.

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Ако је неко доба прожето важношћу, присуством и употребом слике-фотографије у најразличитије сврхе, онда је то актуелни контекст. Фотоапарт у рукама младих аутора постаје оруђе да свет око себе документују, истраже, преобликују и створе. На модулу Фотографије, њима се нуде специфична знања као и подстицаји да истраже постојеће и открију нове приступе у оквиру медија дигиталне и аналогне фотографије. Студентима се пружа упознавање са историјским развојем фотографског медија, као и увид у савремене праксе, затим конкретна техничка знања као и мноштво различитих задатака из области студијске, документарне и уметничке фотографије којима се подстиче развој њихових индивидуалних естетика и критичког мишљења.

Програм модула Фотографија оспособљава младе фотографе да се професионално баве фотографијом и припрема их и подстиче да проширују границе у оквиру области примењене фотографије (када је фотографија део графичког дизајна у књизи, часопису, плакату и пропагандној графици) али и у пољу самосталних уметничких пројеката заснованих на медију фотографије. Настава на модулу се обавља у просторијама Атељеа за фотографију где се налазе комплетно опремљен студио, лабораторија и рачунарска опрема.

Креативна фотографија

Наставник: Владимир Перић, доц.

Документарна фотографија

Наставник: Александар Келић, доц.

Графика књиге

Наставник: мр Мирјана Живковић, ванр. проф.

Писмо

Наставник: мр Јана Оршолић, ванр. проф