M

ДИПЛОМА 2020

На основним академским студијама Факултета примењених уметности у Београду, Дипломска изложба је круна четворогодишњег рада студената, као и наставника и сарадника који раде са дипломцима. Школска 2019/2020. година је по свему била специфична и изазовна, а за генерацију студената који су се уписали 2015. године, била је и завршна година – време када се сумирају сва стечена знања у уметничком истраживачком раду на првом нивоу студија.

Иако смо уложили све напоре да одржимо праксу свечаног отварања изложбе Диплома 2020 у Музеју примењене уметности и ове године, околности су биле такве да је електронски галеријски простор тренутно једини начин да се прикаже и сагледа целовита слика резултата рада студената четврте године.

Нове дигиталне праксе имају своје предности… ово је место коме ћете се враћати.

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Богата разноврсност садржаја, тема, техника и уметничких приступа у области стваралаштва и продукције анимираног филма, чини инспиративно поље за ствараоце да развијају властите техничке и стилске језике, да се критички осврћу на богато наслеђе анимираног филма, да истражују, експериментишу и иновирају приступе и потенцијале анимираног филма, као исказа о најразличитијим интимним или колективним темама и порукама, које су каткад врло директно а каткад врло суптилно уткане у нарацију или апстракцију анимираног филма.

Програм модула Анимација оспособљава студенте да самостално артикулишу свој ауторски анимирани (сликовно-звучно-покретни) пројекат базиран на наративном предлошку. Предмет Анимација настоји да студенту омогући оживљавање његових визуелних представа, техникама традиционалне анимације и уз помоћ компјутера. Програм истовремено упознаје студенте са највишим и најважнијим достигнућима у историји анимације и нуди практицне везбе из кинематике, где се стичу знања и вештине, потребни  за прављење илузије кретања предмета, разних врста живих бића, атмосферских појава и визуелних ефеката. Последњи задатак на крају студија сваког студента је осмишљавање и реализација вишеминутног анимираног филма.

Анимација

Наставник: мр Растко Ћирић, ред.проф.
Сарадник: др ум. Ива Ћирић

Илустрација

Наставник: мр Растко Ћирић, ред. проф.

Писмо

Наставник: мр Јана Оршолић, ванр. проф.