M

ДИПЛОМА 2021

Изложба завршних радова студената 4. године Факултета примењених уметности у Београду – Диплома 2021, приказује нам, као и у претходним годинама, разноврсност и ширину деловања дисциплина које се проучавају на Факултету.

Пред нама су – смелост испитивања, неуобичајене визуелне трансформације, даровитост појединаца и храбри искораци у тимском раду и сарадњи. Пред нама је и удруживање уметности са науком, технологијом, теоријом и историјом како би се освежили стари и увели нови начини, материјали и медији у процесе стварања, очувања, комуницирања као и инкорпорирања уметности у најразличитије аспекте људске егзистенције.

Факултет је одувек имао одговорност да негује и да развија и традицију и иновацију истовремено и да од лабораторије у којој се размењују искустава, идеје и таленти, каква је академска заједница, створи упориште које ће у исти мах и ослободити и усмерити енергију младих да дубоко зароне у себе и у друштвено окружење и да својим стваралаштвом истраже и прекораче успостављене границе, те да спознају и преобликују постојеће и произведу нове вредности.

Душан Матић у предговору књиге Границе уметности Андреа Жида, напомиње да је одлика високе уметничке савести не казати ништа више сем онога што се најискреније зна. Изложбом Диплома 2021, Факултет примењених уметности представља управо то – потенцијал и знање својих студената дипломаца, савест али и радост њиховог стварања, сумиране у делима која коментаришу и мењају савремени контекст, али и антиципирају промене у будућности, те ће тако многа од њих бити присутна и актуелна сутра колико и у садашњем тренутку.

Диплома 2020

Пратите нас:
Tw        Be        Fb        Pin

Андриана Раденковић

 

Дно веће посуде (ширег дна, врећасте профилације)
Део прилога из гроба 2
локалитет: Конопиште, село Мала Врбица општина Кладово
збирка: Збирка гвозденог доба
кустос: Аца Ђорђевић, музејски саветник
власништво: Народни музеј у Београду
датовање: прелаз из бронзаног у гвоздено доба
димензије: висина 14,5 cm, пречник 21,5 cm
материјал: слабо печена керамика

Посуда
Фотографија 1 – Затечено стање фрагмената посуде
Фотографија 2 – Разлепљивање фрагмената посуде
Фотографија 3 – Фрагменти након чишћења и консолидације
Фотографија 4 – Посуда након позиционирања и лепљења фрагмената
Фотографија 5 – Попуњавање фуга
Фотографија 6 – Израда калупа за зидове посуде
Фотографија 7 – Наливање недостајућих партија
Фотографија 8 – Исцртавање недостајућих декорација
Фотографија 9 – Механичка обрада – израда декорација
Фотографија 10 – Посуда након конзерваторскорестаураторских радова
Фотографија 11 – Посуда након конзерваторскорестаураторских радова